Hvad kommer der i fjernsynet, og hvordan finder Jaws-brugeren ud af det?

Som blind kan det være svært at finde ud af hvad der kommer i radioen og fjernsynet, fordi man ikke bare slår op på tekst-tv eller i avisen.
Her vil vi holde os til tv, og da der er tale om en metode som involverer en ekstern udbyder af den i artiklen omtalte tjeneste, kan det let ske at sidens måde at fungere på ændrer sig, men i skrivende stund fungerer den som nedenfor beskrevet.

Hvis jeg vil vide hvad en given kanal sender, går jeg ind på www.tvguide.dk.

Når siden er åben, vælger jeg linket “Kanaler”.
Her har man en række knapper, som man kan springe mellem med bogstavet “b” hvorved man kan filtrere hvilke kanaler der vises på listen lige under knapperne.
Uanset om du filtrerer eller ej, så kan du nu finde links til div. tv-kanaler (Brug eventuelt Jaws+f7 eller Nvda+f7).

Hvis det er en kanal man ofte vil se programoversigten for, kan man med fordel gemme siden i “favoritter” (Ctrl+d), men dette emne skal ikke behandles yderligere her.

Når siden er fremme, har du programoversigten, som du hurtigst finder ved at trykke på “1” i talrækken over bogstaverne, fordi du dermed springer alle nyhederne på siden over og går til første overskrift på niveau 1, og det er præcis der du ser programoversigten for den kanal du har valgt startende med aktuelt tidspunkt og flere dage frem.
Der er en lang række andre muligheder på siden, men det ovenfor beskrevne er hvad jeg vil give væk ganske gratis.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.