Kategorier
Software Tilgængelighed

Gratis bog om tilgængelighed til Apple-produkter

David Woodbridge har skrevet en herlig bog om hvordan man kommer i gang med at bruge Mac og Ios-produkter som blind.

Han har valgt at lade den være gratis, hvilket jo må siges at være flot af ham.


Jeg er selv i gang med at læse den, og selv om jeg har brugt Mac og Ios-apparater siden December 2009, må jeg sige at der står en del i den bog, jeg ikke vidste i forvejen.


Eneste lille minus er måske at bogen er lavet til læsning i Ibooks, og hvis man er ny, kan det være svært at komme i gang, fordi man jo skal kunne nok kommandoer til at få installeret Ibooks på sin mac eller iPad for overhovedet at komme til at læse bogen.


Det er med vilje at jeg ikke nævnte iPhone ovenfor, for bogen kan ikke læses på iPhone, men kun på Mac og iPad. Det er Davids beslutning, og jeg kan forestille mig at det handler om at der er videoklip i bogen, som ikke kan vises ordentligt på en “lille” iPhone-skærm.

Jeg vil sige at bogen er et “must have” for undervisere af synshandicappede, som beskæftiger sig med Apples produkter. Blinde og svagtseende som gerne vil i gang med at bruge dem kan også have god gavn og glæde af bogen, men der står dog ikke så meget i den om forstørrelsesdelen af Apples tilgængelighedsfunktioner.


Bogen kan hentes via iTunes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.