Kategorier
Dagligdags udfordringer Guides og manualer Tilgængelighed

Hvordan finder jeg den film jeg vil se?

Hvem kender ikke problemet med at man ikke lige har styr på sine dvd-film?
Enten er der byttet om på dem eller de er måske ikke lige afmærket så du har styr på hvilken film der er den du leder efter, eller menuen på den dvd du har sat i er ikke til at finde ud af.

Efterhånden findes der en del streamingtjenester på nettet, hvor man kan se film og serier hvis man har abonnement.
Her kan du se hvilke tjenester jeg finder tilgængelige med skærmlæser, og hvordan jeg bruger dem.

www.danskfilmskat.dk


Nordisk film har lavet en fin side med en stor del af deres bagkatalog af danske film, lige til at se når og hvor du vil, så længe du befinder dig i norden. Læs om priser og ofte stillede spørgsmål her.


Brug af tjenesten


Tegn abonnement på Dansk filmskat


Som skærmlæserbruger vælger du feltet “din e-mail” med bogstavet “e”, og trykker enter for at bringe skærmlæseren i formulartilstand.
angive e-mail, tryk “Tab” for at skrive adgangskode, “Tab” for at skrive adgangskoden igen, og “Tab” for at komme til en checkboks hvor du med mellemrumstasten markerer at du har læst og accepteret Dansk Filmskats vilkår og betingelser.
Udfordringen er bare aat man ikke kan aktivere linket, eller at man i hvert fald aldrig finder teksten. Dog har du nu ingen undskyldning, for du har lige fået linket som du kan åbne, for at læse dem.
Når du har markeret at du har accepteret betingelserne vha. mellemrumstasten, trykker du “tab” to gange. Første gang for at komme til linket med betingelser, som skærmlæserbrugeren som nævnt ikke kan anvende, og herefter tab igen.
Nu står du på et spørgsmål om hvorvidt du ønsker at modtage en servicemail eller ej. Markeringstilstand ændres som sædvanlig med mellemrumstasten.
Tryk nu Tab igen for at tage stilling til om du vil modtage information og tilbud. Når du har taget stilling og trykker “Tab” kommer du til endnu et ubrugeligt link med teksten Læs mere om hvem vi er, vores produktkategorier og hvilke oplysninger vi deler her. Nu har du heldigvis muligheden for atfølge linket her fra, så ingen panik.
Tryk nu “Tab” igen for at komme til “opret bruger”knappen og tryk “Enter”.

Næste side, hvor du skal angive betalingsoplysninger behandles på lignende måde.

Log ind på tjenesten


Login-proceduren er heldigvis ret enkel.
Fra Dansk filmskats forside finder du “Log ind”knappen på sædvanlig måde, vha. bogstavet “b” og trykker mellemrum.
Igen anvender du bogstavet “E” for at komme til skrivefeltet til angivelse af din mailadresse.
Husk at trykke “Enter” for at bringe din skærmlæser i “formulartilstand” eller skrivetilstand.
Tryk nu “Tab” og skriv din adgangskode og tryk “Enter”.

Du kan checke om det gik godt ved at bruge bogstavet “b” til at springe fra knap til knap. Teksten på “log ind”knappen er nu ændret til “log ud”.


Se en film

Hver film er markeret med en overskrift og et link, og når man er logget ind og klikker på en titel, går afspilningen i gang uden problemer; men så kommer udfordringen:
mens filmen afspilles er der en række knapper man kan trykke på, og de er navngivet med numre, så man skal prøve sig lidt frem. F.eks. skifter knappen som er mærket med den meget sigende label “2” mellem pause og genoptag afspilning, afhængig af om filmen er i gang eller ej.


Problemet med dårligt afmærkede knapper i Flash og Silverlight er Nordisk film ikke ene om, når vi snakker tilgængelighed på streamingtjenester.
Set med skærmlæserbriller er der absolut plads til forbedringer, når man skal bruge tjenesten, men den er absolut anvendelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.